Biskut Roti Coklat Nestum

Biskut Roti Coklat Nestum. Malah menurut pemilik resipi ini biskut sedap dan rangup ini boleh tahan selama dua bulan dan boleh disimpan dalam peti ais untuk lebih lama setelah dibakar walaupun sudah tamat tarikh luput.


Bread Nestum Chocolate 3 Ingredients Makanan Enak Resep Makanan Makanan

14 biji ye korang.

Biskut roti coklat nestum. Biskut Nestum Crunchy 250gm buttercup 34 cwn gula aising 1 biji kuning telur 1 sudu teh esen vanila 2 cwn tepung gandum 1 cwn tepung jagung bahan2 bertanda di ayak. Lalu taburkan sedikit NESTUM. Roti Gardenia atau apa-apa jenis roti putih potong Coklat masakan aku guna jenama NONA sebab coklatnya sedap berbanding yang lain.

Cekedaut Roti High5 Sure Value Cikgu ikut saranan Feiza sebab dia dah buat experimen Coklat masakan Bunga Raya 200 gm Nestum original 25 gm 2 sudu makan butter Simplekan bahan-bahannya. Menggunakan kaedah double-boiler cairkan coklat. 3Cairkan coklat guna teknik double boiler Maksud double boiler ialah panaskan air dulu dalam bekas.

Cara-cara masakan Resepi Biskut Jejari Nestum Coklat. 1 Potong roti ikut saiz yang kita nak. Masukkan badam dan NESTUM.

Pukul mentega dan gula sampai kembang Masukkan kuning telur tepung jagung. 2-coklat masakan sbb ni ja ada kat rumah. Tak kira peringkat umur dan bangsa.

Okeh kita ke cara-cara menyediakan Resepi Biskut Jejari Roti Coklat. 150 gram coklat susu. Biarkan ia sejuk suhu bilik.

Pertama potong kulit popia mengikut ukuran yang anda mahu Tiada ukuran tetap yang diperlukan. Biskut Oat Nestum. Masukkan ke dalam peti sejuk sehingga coklat membeku.

Kalau dah comot ia sukar melekat pada roti tersebut. Pasti menjadi biskut kegemaran di hari raya. Bau harum nestum dan teksturnya yang rangup mampu membuatkan sesiapa sahaja rasa ketagih dengan nya.

Kemudian masukkan roti bakar selama 20-25 minit sehingga garing. Bolehlah nak dimasukkan dalam list biskut raya tahun ni. 2Bakar roti sehingga kekuningan.

Roti putih roti benggali yang kulit tepinya siap dipotong. Isikan campuran dalam acuan kertas kek cawan. Salut biskut yang telah sejuk dengan coklat.

Jadi 1 pek besar roti dlm 200 biji. Nestum Orginal flava. Boleh gantikan nestum dengan horlicks jika nak.

Cik tom tak potong sayang. Biskut oat Nestum merupakan sebuah lagi biskut yang bukan sahaja enak malah mudah untuk disediakan. Menerusi facebook Rosmah Ishak sebuah perkongsian resipi kudapan mengunakan roti yang bersalut nestum dan coklat.

Biskut Chocolate featured Nestum Roti. Balik kejer semalam terus aku beli nestum Roti gardenia dengan coklat masakan memang dah ada kat rumah Excited aku dengan Akiff buat biskut ni. Jom kita lihat bahan-bahan untuk resepi Biskut Roti Coklat Nestum.

Dah cair campurkan nestum dan kacau hingga rata. Menggunakan kaedah double-boiler cairkan coklat masakan. Resepi jejari Nestum Coklat.

Lepas tu gaulkan kedalam serbuk. Bahan-bahan Resepi Biskut Jejari Nestum Coklat. Buang kulit tepi roti.

Bakar potongan badam dalam ketuhar pada suhu 160ÂșC selama 25-30 minit sehingga rangup. Resepi Biskut Nestum Mudah Sedap Rangup Simple Ini adalah biskut yang dibuat menggunakan Nestum. Resepi Biskut Nestum Rangup dan Crunchy Sedapnya makan biskut nestum.

Baru-baru ni try wat biskut ni. Oh ya bread crumbs jangan letak sekali banyak dalam pinggan yang nak disalut. Panaskancairkan coklat bar dalam oven atau gunakan kaedah double boil.

4 Kemudian celup terus dalam nestum sekatakan. Snack yang tersangat sedaplah katakan. Terima Kasih Atilia Aida.

Sedar-sedar dah habis satu balang. Potong roti seperti jejari. Selain di hari raya ia juga boleh dibuat sebagai stok kudapan yang rangup.

Balikkan roti setiap 10 minit supaya roti garing sekata. Takut nanti kena coklat yang menitik. Resepi Biskut Jejari Nestum Roti Gardenia.

Kemudian letak bekas lain di atasnya dan baru letak kepingan bar coklat 4Celupkan roti yang dah dibakar dengan coklat cair. So saya buat ni simpan dalam bekas buat makan smbil tengok tv. Resepi ini boleh hasilkan 90 - 100 biji almond london NESTUM.

30 gram NESTUM. Biskut Ice Nestum Bahan 250 g mentega 90g gula halus 1 biji kuning telur 1 sudu makan vanila 100g nestum dikisar 300g tepung gandum Topping 1 sudu makan Meringue Powder 14 cawan air sejuk 6 sudu makan gula icing 1 sudu makan tepung jagung 1 botol perisa cuppucino utk hiasan Cara membuatnya. 1 buku roti keping cik tom guna Hi5 sebab isi roti lebih mampat compare Gardenia 1 buku Coklat masakan cik tom guna VanHouten mahal sikit tapi sedap 1 bungkus kecil Nestum.

2 Bakar hingga jadi keras anggaran 5-10 minit 3 Cairkan coklat celup roti yang sudah keras. Samada kaedah double boiler ataupun guna microwave saja pun boleh. Selain kudapan boleh dijadikan kuih raya tahun ni.

125 gram butter premium Anchor. Kemudian bakar seketika dalam oven. Saya rasa bahawa kerana jumlah soda bikarbonat yang digunakan dalam resipi ini menjadi lebih sedap biskut menjadi agak coklat ketika dibakar dan menjadikannya.

Setelah roti siap di bakar celupkan roti ke dalam coklat dan kemudian salutkan dengan nestum. Kami ke Tesco Selayang semalam untuk mencari bahan-bahan buat Biskut Coklat Nestum ni. Resepi Nestum Coklat Bar Hanya 2 Bahan Mudah Dan Sedap.

Gunting roti ikut saiz dan bentuk terpulang masing-masing. Coklat masak dan nestum secukupnya. Jadi ubaha sahaja hasil popia coklat salut nestum anda mengikut selera dan kreativiti anda.

Chocolate compound bar 250gm wani guna jenama Beryls Nestum 150gm wani guna 170gm Cara - Cara. Sebab kat rumah jenis kena sentiasa ada bahan kunyah. Masukkan dalam 5 roti je pastu salut guna bread crumbs.

Paling penting ia ditambah dengan badam dan chocolate chips. Selepas itu gulung bulat setiap lapisan kulit popia anda sehingga selesai. Kalau tak jumpa bread crumbs nak guna nestum atau kacang almond yang dicincang halus pun boleh.

Roti dipotong memanjang macam dalam bekas di atas kemudian bakar supaya garing sedikit supaya rangup. Gunakan Gunting potong bahagian tepi2 roti pastu potong panjang2 pastu potong dua plak dalam sekeping roti leh jadikan 7x2 14. Asalnya nak abiskan roti belen-belen wat Puding Roti aritu.

Resepi Biskut Nestum Rangup diinspirasikan dari blog email protected Sungguh sedap dan sangat rangup. Biskut ini sangat ringan dan rangup enak dan tidak terlalu manis tetapi dengan rasa Nestum yang sangat aromatik. Kita check cara-caranya pulak 1.

For those yang potong kulit tepi jangan buang better. Kemudian bole di simpan didalam bekas dahulu atau terus celup kedalam coklat masak yang telah dicairkan. Guna 3 bahan ja.


24 07 2017 Biskut Jejari Roti Coklat Rotis Makanan Makanan Dan Minuman


LihatTutupKomentar